Privacytip #1 - Evernote alternatief

Bij dezen de eerste privacytip. Meteen een erg actuele tip voor Evernote gebruikers. Notitie-app Evernote heeft in hun nieuwe privacyvoorwaarden aangegeven dat medewerkers lekker mogen meelezen met de notities in jouw account. Klinkt erg leuk, nietwaar?

Al je persoonlijke verhalen, briljante concepten, wachtwoorden (sowieso een slecht idee, gebruik iets als 1Password!) zijn straks zichtbaar voor een selecte groep binnen het Evernote team.

Ik gebruik zelf Evernote al een tijd niet meer, maar bedacht me dat mijn oude notities er nog wel stonden. Dus wees slim, verwijder je notities en zoek een beter alternatief.

UPDATE 2016-12-17: Evernote heeft inmiddels dankzij de enorme ophef de gewraakte privacy wijziging ingetrokken.
UPDATE 2017-02-02: Lijst met alternatieven bijgewerkt

Click-and-play alternatieven

Deze diensten zijn klaar om te gaan en vereisen geen technische kennis.

Technischere alternatieven

Deze diensten vereisen wat technische kennis om ze aan de praat te krijgen op een eigen server.

Bronnen

Als je dit een goed artikel vond of volg me op Twitter.

Dit artikel is onderdeel van mijn Privacytips

Ik heb besloten mezelf in te gaan zetten om meer aandacht en bewustzijn te scheppen over online privacy voor mijn vrienden, familie en iedereen die bereid is om te luisteren. Door op een laagdrempelige manier uit te leggen wat er speelt en hoe je weer controle krijgt over jouw online aanwezigheid.

Wil jij graag de touwtjes van jouw online leven weer zelf in handen nemen, maar weet je niet hoe? Plan dan een Privacy Talk, daarin gaan we een halfuur aan de slag met elke vraag die je hebt!

Gerelateerde artikelen